Om Judo

Den 28. oktober 1860 ble Jigoro Kano født, han var en japansk pedagog. I 1878 begynte han å studere forskjellige jujutsu-stilarter, han innså at tidene hadde forandret seg og at behovet for gamle krigskunster i tradisjonell forstand var forbi. Samtidig mente han at det var viktig at flere hundre års kunnskap ikke gikk tapt.
I 1882 grunnla han Kodokan Judo, en skole for fysisk og psykisk trening. Jigoro fortsatte å studere jujutsu under flere sture jujutsumestere. Han tok elementer fra de forskjellige stilartene han studerte og ut viklet sin egen form.

I Sande har Judo har vært en gruppe i SSK siden vi ble tatt opp på årsmøtet 26. mars 2008. Simon Gerhardsen ble valgt til leder, og det er han fortsatt.
Simon begynte med å kontakte kommunen for å finne ett egnet treningslokale, etter en tid fikk han hjelp av kulturkontoret ved Ola Gran og vi fikk ett rom i kjelleren i Sandehallen. Dojoen var da en realitet, til å begynne med trente vi på 100 kvm med matter. Dette har etter hvert utvidet seg og nå er det ett rom med 154 kvm matter.
Gruppa har også dojo i Klubbhuset på Lersbrygga, der er det en sal på ca 80 kvm med matter. Og eget styrkerom, møte/sosialt rom i andre etg. Og ett stort rom dere det står ett bordtennisbord, samt plass til »rulling» for sykkel på vinteren.

Judogruppa er i dag ca 100 medlemmer og er blant landets beste klubber,

Spre gjerne innlegget